Compartiment Consiliere Parentala

Dragi părinți,

Generațiile copiilor de astăzi trăiesc într-o lume diferită de cea a noastră sau a părinților noștri. Rolul de părinte, indiferent că este vorba de mamă sau tată, este o meserie permanentă care deseori aduce cu sine un amestec de bucurii și frământări.  Este bine-cunoscut faptul că factorul familial influenţează în mod decisiv dezvoltarea şi creşterea copiilor, iar părinții au puterea să crească sau să limiteze, prin tot ceea ce fac, potențialul acestora.

Consilierea parentală, ca formă de asistență psihopedagogică, urmărește informarea, sprijinirea, documentarea și îndrumarea părinților în vederea optimizării relațiilor părinte-copil, școală-familie.

La solicitarea dumneavoastră specialiștii Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Olt vă pot îndruma în  rezolvarea conflictelor, construirea interacțiunii pozitive cu cei mici,  înțelegerea tulburărilor copilului și descoperirea de mijloace pentru a-l sprijini.

Ne puteți contacta la telefon: 0349/805855, e-mail: cjraeolt@yahoo.com  sau la adresa Str. Ecaterina Teodoroiu, nr. 8B, Slatina, luni – joi, 08:00 – 16:00; vineri 8:00 – 14:00.

Puteți consulta aici Ordinul nr 3124/2017 privind asigurarea suportului necesar elevilor cu
tulburări de învăţare